Joker Split

Saznajte koji je ‘it’ komad modnog prijelaznog roka

Proljetna parka, sportski baloner, dugi šuškavac – niz je naziva koji označavaju vrlo sličan odjevni predmet. Vjetrovka od tankog materijala dužine do ili malo iznad koljena, najčešće s kapuljačom i strukirana, a ove sezone često i s uzorkom ili barem u nekoj zanimljivoj boji, zvijezda je modnog prijelaznog roka. Ovakve komade pronalazimo u gotovo svim kolekcijama kao naglaske početka proljeća, a usklađene s ostatkom prvoga dijela modne sezone koji kaže – ležerno!

Sportski look gotovo je nezamisliv bez vjetrovke ili šuškavca, no ove sezone oni izlaze iz sportske zone i ulaze u modnu: već ikonični Guccijev ‘logo’ šuškavac dobio je svoje cijenom prihvatljivije verzije u nizu brandova, ali i oni koji nisu zamislili baš toliko sportske verzije pronaći će se u modelima koji su zavladali proljetnim kolekcijama. Svojevrsni križanac parke i balonera dominirat će modernim outfitima, kombinirati se s dugim i širokim hlačama koje su još jedan od proljetnih hitova, sportskom obućom i ležernim gornjim dijelovima, a, zašto ne, i oversize košuljama koje su must have – ne samo bijele nego u cijeloj paleti boja.

Zaigranije i hrabrije modne eksperimentatorice takve će gornje dijelove efektno kombinirati i u slojevitim outfitima kakve tražimo u ovo doba godine (kad temperature idu 10 stupnjeva gore-dolje tijekom dana) dodajući im blejzer koji bi strogošću mogao biti protuteža ležernom izdanju gornjeg sloja.

Ukratko, ovakvom je komadu mjesto u svačijem ormaru, a mi smo pregledali ponudu u Jokeru i pronašli najefektnije modele u tek pridošlim proljetnim kolekcijama – svoje favorite pronađite u galeriji.