Joker Split

Čizme za buntovne u srcu

Robusne čizme i gležnjače apsolutni su must-have sezone jesen/zima 2020, bilo je primjetno još od prvih jesenjih kolekcija koje su već u kolovozu počele izbacivati combat čizme ekstremno debelih potplata.  

  • čizme Aledona 2490 kn

Do listopada već se nismo mogli obraniti od desetaka sličnih modela koje su gotovo paralelno izbacile kuće visoke mode, poput Prade i Bottege Venete i high street brandovi poput Manga. Inspiracija su im vječne Martensice i druge military čizme, ali potplati su u novim interpretacijama još deblji od originala, nerijetko od prozirne gume, ponekad u kontrastnom tonu, a osim neizbježne crne čizme, u fokusu su i potpuno bijeli ili bež modeli, smeđe čizme, a sve to uz puno dodataka, remenčića, aplikacija u obliku džepa… važno je samo da potplat bude barem dva centimetra debljine! Osim na vezanje, ove su jeseni jednako traženi i chelsea modeli takvih čizama.

  • čizme Replay 1060 kn

A u bilo kojoj varijanti, ovo je jedan od modela s kojima nećete morati misliti kako ih kombinirati. Hrabrije fashionistice nose ih čak i na odijela sa širim hlačama, pri čemu krajevi nogavica obavezno idu u čizme. Dulje, šire suknje i haljine su vječni pratitelj ovakvih čizama, a zimski šorcevi, bermude ili široki i kraći cullotte modeli hlača ističu gležnjače još bolje. Nosite ih i na sweatpants – trenirka modele hlača koje ćete također, baš kao i jeans, gurnuti u čizme.

  • gležnjače Pepe Jeans, Shoebedo 590 kn

Modne buntovnice, pankerice u srcu, uživat će u ovom modnom trendu, ali i onima koje preferiraju damskiji stil, izlet u malo robusnije outfite bit će zanimljiva promjena. Donosimo vam modele za svačiji ukus i džep koje možete pronaći u Jokerovim trgovinama.

  • gležnjače Fratelli Rossetti, Karla 2790 kn