Joker Split

Četiri modne priče o jednom (širokom) jeansu

Široki jeans modni je hit sezone, a Joker Fashion Portfolio donosi najbolje outfite koje možete složiti s njim

Navike se teško mijenjaju pa bismo, prije svega, za ‘sporije učenike’ trebali ponoviti još jednom: skinny je mrtav, živio široki jeans! Da, ova, ali zasigurno i pokoja nadolazeća sezona pripada traperu vrlo širokih i, po mogućnosti, jednako toliko dugih nogavica (iako su i cropped verzije i dalje popularne) pa će se i oni kojima to nije prvi izbor morati prilagoditi ovom modnom trenutku.

Siluete iz devedesetih s predimenzioniranim donjim dijelom i kraćim, užim gornjim dijelovima zavladale su modnim pistama i ulicama, ali mnogi od nas i dalje muku muče s time kako ih kombinirati. Istina je da takve siluete više ‘ljube’ dulje noge i pomalo dječačke figure, ali to ne znači da biste ih se trebali odreći, nego samo da biste kombinacije koje ih uključuju trebali prilagoditi svojim proporcijama. A u nastavku donosimo nekoliko prijedloga kako bez po muke kombinirati jeans širokih nogavica u outfitima za različite prigode.

Business look

Da, ovako ekstremne modele možete vješto kombinirati i za poslovne ili barem polu-poslovne prilike: uz elegantni uski top, malo produljeni blejzer i salonke ili sandale s kitten petom slobodno možete na radno mjesto. Kvalitetna i dojmljiva poslovna torba skrenut će pažnju s jeansa na vašu ‘strožu’ business stranu i – uspostavili ste ravnotežu!

Casual look

Barem jednako dobro funkcionira i outfit u kojem je sve ležerno: od modela jeansa koji je dug i širok, preko atraktivnih natikača ili nezaobilaznih Conversica do oversize balonera ili prsluka koji ćete nositi otkopčan iznad jednostavnog T-shirta. Ultramoderno, ultraopušteno.

Romantični look

Jeans može biti itekako romantičan – samo ga povežite s cvjetnom košuljicom koju ćete uvući u hlače ili zavezati oko struka ili pomalo hipijevskim topom. Uz slamnatu torbu, zanimljivi šeširić i balerinke ili još jedan hit sezone – klompe, postići ćete sasvim drugačiji dojam s istim hlačama.

Sportski look

Sjećate li se Sporty Spice? Iako je ta britanska pop zvijezda više preferirala trenirke, njen sportski ‘đir’ možete postići i s ekstra širokim trapericama. Dodajte mu neki uski, crop top u fluo boji, tenisice vrlo debelog potplata (a za ljeto pronađite sandale istoga tipa), i preko svega prebacite, ove sezone također ultramoderni šuškavac. Iako naizgled ovakav outfit pripada samo tinejdžerima, neki njegovi elementi funkcionirat će u svim generacijama. Pitanje je samo – znate li ih nositi.