Joker Split

15 najboljih komada od lana

Komadi od lana neizostavan su dio ljetne garderobe zbog brojnih karakteristika kojima nam taj materijal olakšava vruće doba godine: za vas smo pronašli 15 najboljih modela koje uz super popuste možete naći u Jokeru

Prirodnog porijekla, ljeti ugodno hladi, vremenom i pranjem postaje mekši i podatniji, formira se prema tijelu, dopušta koži disanje, upija vlagu, a, iako se gužva, i dalje izgleda elegantno i šik… treba li dalje nabrajati prednosti lana kao jednog od najdražih nam ljetnih materijala?

Dizajneri vole raditi s lanom jer je dovoljno lagan i lepršav da idealno ispunjava zahtjeve ljetne odjeće, ali i dovoljno krut da podržava formu odjeće koju su zamislili. Često se i dobro kombinira i s drugim materijalima, najčešće kako bi mu se ublažila sklonost gužvanju, a neizostavan je kad razmišljamo o  kraljici ljetne odjeće – ljetnoj haljini.

Gotovo da ne postoji ljetna kolekcija u koju se ne uvrsti nekoliko dnevnih, ležernih lanenih haljina. No, ovaj materijal jednako dobro funkcionira i za ozbiljnije komade, poput ljetnih blejzera, suknji, košulja… najčešće u bojama najsličnijim prirodnoj boji prediva lana – boje pijeska, svijetlosivo-bež nijanse, krem i oker nijansi uz vječnu bijelu.

Lan se dobro kombinira s drugim ljetnim materijalima, jedini je uvjet da budu – što prirodniji. Jednostavnu lanenu haljinu upotpunite krupnim komadom nakita koji automatski podiže opći dojam, profinjeni kompleti od lana uz elegantne sandale i večernju torbicu odličan su izbor za ljetne svečanije prigode, a i ljetni poslovni outfiti gotovo su nezamislivi bez lanenih suknji ili hlača.

Stoga upotpunite svoju sezonsku garderobu s nekoliko lanenih komada – birajte modele koji nisu previše trendy jer će vas svojom izdržljivošću, kvalitetom i trajnošću pratiti sigurno dulje od par sezona.  Dio bogatstva ponude lanenih modela koje – uz odlične sezonske popuste – nude trgovine u Jokeru pregledajte u galeriji.